Hand-van-God-goal: verschil tussen versies

16 bytes toegevoegd ,  11 maanden geleden
k
link naar Peter Shilton
k (→‎Doelpunt: link naar Steve Hodge)
k (link naar Peter Shilton)
De wedstrijd was een kwartfinale van het [[Wereldkampioenschap voetbal 1986|WK'86]] tussen [[Engels voetbalelftal|Engeland]] en [[Argentijns voetbalelftal|Argentinië]], die gespeeld werd op [[22 juni]] [[1986]] in [[Mexico-Stad]].
 
Maradona stond bij de fase geen [[buitenspel (voetbal)|buitenspel]] doordat [[Steve Hodge]] de bal als laatste raakte. Maradona gebruikte, tegen de regels in, zijn [[hand]] om de bal over dedoelman keeper[[Peter Shilton]] heen te wippen en op die manier te scoren. De [[scheidsrechter]] dacht dat Maradona zijn hoofd gebruikt had, en verklaarde het doelpunt geldig. Argentinië won met 2-1. Tijdens een persconferentie claimde Maradona dat zijn doelpunt gedeeltelijk met het hoofd van Maradona werd gemaakt en gedeeltelijk met de hand van [[God (algemeen)|God]]. Dit werd een van de beroemdste uitspraken in de sport.
 
== Vervolg ==
30.728

bewerkingen