Hoofdmenu openen

Wijzigingen

8 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
+ link enfilade
In het geval van Hotel d'Hane-Steenhuyse werd symmetrische grondplan verlaten. De enige toegang tot het gebouw bestaat uit koetsportaal dat zich aan het einde van de gevel bevindt (naast aanpalend gebouw dus). Koetsportaal verleent toegang tot doorgang tot achter het pand in de tuin gelegen tuighuis. Deze toegang sluit zich aan de vestibule, dat loodrecht erop (en parallel aan de gevel) staat. De kamers zijn rond de vestibule gerangschikt.
 
Kamers konden niet alleen afzonderlijk via vestibule betreedbaar, ze waren bovendien door de onderlinge doorgangen verbonden (ze vormden dus een [[enfilade]]). Bovendien was er een stelsel verscholen doorgangen aanwezig, zodat het personeel de kamers discreet kon betreden.
 
== Ruimtes ==
3.312

bewerkingen