Gebruiker:Fetihce/Kladblok

FETIHCE

bewerken

- BIOGRAPHY [Turkish]


Özgeçmiş; Fetih Su

Aslen Yozgatlı olan Fetih, 6 Ekim 1987’de Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da doğdu. 1999 yılında ilkokulu’ndan, 2004 yılında ise Mesleki Orta Öğretim Lisesi’nden mezun oldu. 2006 ve 2010 yılları arasında Yüksek Öğretim Lisesinde Sosyal Hizmetler Eğitimi yanısıra iki ayrı Üniversite’de Siyaset, Tıp ve Sosyoloji dalında çeşitli kurslar aldı. 2012 yılı itibariyle İnsan Gelişimi ve Beyin Antremanları üzerine olan eğitimini sürdürmektedir.


Çocukluk yıllarından itibaren, olgun bir karaktere sahip olmasıyla tanınan Fetih, 1999 yılında, henüz 13 yaşında, bir kaç arkadaşını ikna ederek oluşturduğu Çocuklar Kulübünü başlattı. 2003 yılında bu Çocuklar Kulübünü, Gençlik Teşkilatı olarak yenileyerek çeşitli görevler üstlendi.


2004-2009 yılları arasında Hollanda’da bir Siyasi Parti’nin çatısı altında öğrenci arkadaşlarıyla birlikte oluşturduğu bir çalışma grubunda Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyeliğini üstlendi. Bu çalışma grubu, o dönem Hollanda’nın eğitim sisteminde meydana gelmiş olan staj sorununu gündeme taşıma amaçlı kuruldu ve Hollanda'nın yerel ve ulusal basınında ses getiren bir gündem oluşturmayı başardı. Bunun yanısıra, Hollanda’da yerel yayın yapan bir Televizyon Kurumunda kameramanlık, sekreterlik ve halkla ilişkiler sorumluluğu gibi çeşitli görevlerde bulundu.


Henüz 5 yaşında anne ve babasının katıldığı etkinliklerde sahne almaya başlayan Fetih, 7 yaşında şiir yazmaya başladı. 15’li yaşlarında edebiyata karşı doğan ilgisinin ardından şiirlerini edebi bir üslûpla yazmaya devam etti ve bir kısmını besteledi. Müzikal anlamdaki çalışmalarını çeşitli etkinliklerde sahne alarak ve zaman zaman amatör stüdyo kayıtları yaparak gerçekleştirdi.


2008-2010 yılları arasında Hollanda’da öğrenci ve emeklilere yönelik belediye ve şehirler arası taşımacılık hizmetinde bulunan bir taksi firmasında şoförlük yaptı. Bunun yanısıra, Uluslararası yayıncılık yapan Türk Televizyon Kurumlarına program hazırlayan bir Medya Prodüksiyon şirketinde Proje Müdürü olarak çalıştı.


2010 yılında Hollanda’nın ileri gelen bir Enerji Firmasında bir dönem yürütülmüş olan bir Pazarlama Projesi süresince Satış Danışmanlarından Sorumlu Ekip Müdürü olarak çalıştı.


2011'de, 2006 yılından itibaren Avrupa çapında faydalı olacak çalışmalar yapabilmek için zemin hazırlığı yapan, Sosyal Projeler Çalışma Grubu’nu firmalaştırdı. Ticari ve Sosyal proje üretimi yanısıra, Sanal Medya Yayıncılığı ve Araştırmacılık sektöründe de yerini almış olan bu Firma; Türkiye, Hollanda ve Belçika üçgeninde çalışmalarını sürdürmektedir.


Fetih, dünya görüşünü;

"Hayatta kimi zaman öyle olumsuzluklarla karşılaştığımız oluyor, ki; bunları sadece manevi güçle aşabilmek bir bakıma mümkün, fakat manevi gücün yanı sıra maddi gücün de olması kaçınılmazdır. Maneviyatınız ile Maddiyatınız başabaş yarışırcasına bir hâl almalıdır. Maddiyatı Maneviyatından yüksek olanın ve Maneviyatı Maddiyatından yüksek olanın hayatı (her iki koşulda da) bir türlü düzene girmek bilmez. Maneviyatı da, maddiyatı da zenginleştirmek; hem insanımızı, hem de insanlığımızı geliştirecek işler yapmaktan geçer. Yani hem gelip geçici olan, hem de sonsuz olduğuna iman ettiğimiz her iki dünyada da huzura erişebilmek için çalışmanın önemi apaçıktır.

Sonuç itibariyle; ne yaşadığımız, ne de yaşayacağımıza inandığımız dünyayı es geçebiliriz. Bundan dolayı; dünden ibret alarak, yarını hesaba katarak, bugün de Allahı unutmayarak yaşamak gerekir."

sözleriyle ifade ediyor.


İlgi alanı; Osmanlı/Türk Edebiyatı, Dini İlimler, Tıbbi ve Bilimsel Araştırmalar, Dünya Siyaseti, Sevgipoloji, Psikoterapi, Masaj Teknikleri, Doğal Tedavi Yöntemleri, Kung-Fu ve Yüzme Sporu olan Fetih, bekâr ve Belçika'da ikamet etmektedir.

_