Hand-van-God-goal: verschil tussen versies

2 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
k
→‎Doelpunt: https://onzetaal.nl/taaladvies/een-van-beiden/, replaced: één van de → een van de met AWB
k (→‎Vervolg: -/- spaties voor ref (verzoek op WP:VPB))
k (→‎Doelpunt: https://onzetaal.nl/taaladvies/een-van-beiden/, replaced: één van de → een van de met AWB)
De wedstrijd was een kwartfinale van het [[Wereldkampioenschap voetbal 1986|WK'86]] tussen [[Engels voetbalelftal|Engeland]] en [[Argentijns voetbalelftal|Argentinië]], die gespeeld werd op [[22 juni]] [[1986]] in [[Mexico-Stad]].
 
Maradona gebruikte, tegen de regels in, zijn [[hand]] om de bal over de keeper heen te wippen en op die manier te scoren. De [[scheidsrechter]] dacht dat Maradona zijn hoofd gebruikt had, en verklaarde het doelpunt geldig. Argentinië won met 2-1. Tijdens een persconferentie claimde Maradona dat zijn doelpunt gedeeltelijk met het hoofd van Maradona werd gemaakt en gedeeltelijk met de hand van [[God (algemeen)|God]]. Dit werd ééneen van de beroemdste uitspraken in de sport.
 
== Vervolg ==
225.095

bewerkingen