Hand-van-God-goal: verschil tussen versies

15 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
k
k (→‎Doelpunt: linkfix)
De wedstrijd was een kwartfinale van het [[Wereldkampioenschap voetbal 1986|WK'86]] tussen [[Engels voetbalelftal|Engeland]] en [[Argentijns voetbalelftal|Argentinië]], die gespeeld werd op [[22 juni]] [[1986]] in [[Mexico-Stad]].
 
Maradona gebruikte, tegen de regels in, zijn [[hand]] om de bal over de keeper heen te wippen en op die manier te scoren. De [[scheidsrechter]] dacht dat Maradona zijn hoofd gebruikt had, en verklaarde het doelpunt geldig. Argentinië won met 2-1. Tijdens een persconferentie claimde Maradona dat zijn doelpunt gedeeltelijk met het hoofd van Maradona werd gemaakt en gedeeltelijk met de hand van [[God (algemeen)|God]]. Dit werd één van de beroemdste uitspraken in de sport.
 
== Vervolg ==
114.189

bewerkingen