Hand-van-God-goal: verschil tussen versies

1 byte verwijderd ,  10 jaar geleden
(Welk Eng land ? Ik denk toch Engeland.)
De wedstrijd was een kwartfinale van het [[Wereldkampioenschap voetbal 1986|WK'86]] tussen [[Engels voetbalelftal|Engeland]] en [[Argentijns voetbalelftal|Argentinië]], die gespeeld werd op [[22 juni]] [[1986]] in [[Mexico-Stad]].
 
Maradona gebruikte, tegen de regels in, zijn rechterhandlinkerhand om de bal over de keeper heen te wippen en op die manier te scoren. De [[scheidsrechter]] dacht dat Maradona zijn hoofd gebruikt had, en verklaarde het doelpunt geldig. Argentinië won met 2-1. Tijdens een persconferentie claimde Maradona dat zijn doelpunt gedeeltelijk met het hoofd van Maradona werd gemaakt en gedeeltelijk met de hand van [[God]]. Dit werd één van de beroemdste uitspraken in de sport.
 
== Vervolg ==
Anonieme gebruiker